Motivele pentru care Marinos Ouzounidis a fost dat afară de la Universitatea Craiova! Eşecul din Albania a fost picătura care a umplut paharul | EXCLUSIV

Motivele pentru care Marinos Ouzounidis a fost dat afară de la Universitatea Craiova! Eşecul din Albania a fost picătura care a umplut paharul | EXCLUSIV
Marinos Ouzounidis, antrenorul echipei Universitatea Craiova, urmareste meciul de fotbal contra formatiei Astra Giurgiu din finala Cupei Romaniei, disputat pe stadionul Ilie Oana din Ploiesti, sambata, 22 mai 2021. GEORGE FILIP / MEDIAFAX FOTO
  • Publicat:

Mandatul grecului Marinos Ouzounidis pe banca Universităţii Craiova s-a încheiat prematur, încă din vara aceasta, în ciuda celor două trofee cucerite recent de olteni: Cupa României şi Supercupa. Mai puţin de şase luni a durat aventura elenului în Bănie, el semnând iniţial un contract până în vara anului 2022.

Ruşinea din Albania, 0-1 cu anonima KF Laci, a fost numai picătura care a umplut paharul nemulţumirilor lui Mihai Rotaru, finanţatorul grupării craiovene. În ciuda declaraţiilor lui Sorin Cârţu, care a spus că „totul s-a rupt în ultimele ore”, Rotaru avea intenţia de ceva vreme să-l demită pe grec, aşa cum şi ProSport a anunţat, de altfel, în urmă cu o lună şi jumătate. Totuşi, ţinând cont că în Bănie erau mari aşteptări de revanşă anul acesta, după umilinţa de anul trecut, de la Tbilisi, eşecul din cupele europene a cântărit destul de mult.

Ouzounidis pierduse vestiarul

Înfrângerea din Albania a fost urmată de un discurs virulent al lui Marinos Ouzonidis la adresa jucătorilor săi, acesta acuzându-i de indolenţă, de superficialitate, atât la finalizare, cât şi la faza din care gazdele au marcat. La prima vedere, grecul a avut dreptate, un jucător cu experienţa lui Mateiu neavând voie să nu taie contraatactul celor de la Laci, din care avea să rezulte golul.

Oltenii au avut şi şansele lor de a marca, în special în prima repriză, dar nici pe departe „zece ocazii”, aşa cum pretindea grecul. Oricum, era clar că Ouzounidis pierduse vestiarul. Nu mai avea autoritate şi în acelaşi timp jucătorii s-au simţit „trădaţi” de discursul grecului. Şi nu era prima dată când Ouzounidis izbucnea la adresa echipei, se întâmplase şi în sezonul trecut, dar şi după meciul cu FC Argeş.

Paradoxal, deşi antrenorul elen era cel care trebuia să dea explicaţii pentru joc şi rezultate, la final era primul care se declara surprins neplăcut de evoluţia echipei. De altfel, în descrierea pe care i-au făcut-o, la venirea lui Ouzounidis în România, ziariştii eleni au menţionat că la început totul este „lapte şi miere” la echipele conduse de Ouzounidis, dar când nu mai sunt rezultate, antrenorul începe să-şi învinuiască jucătorii şi în cele din urmă este îndepărtat.

Pregătirea jocurilor, deficitară

Marinos Ouzounidis a gestionat prost şi pregătirea meciului din Albania. Deşi ar fi avut un atu în secundul Bledar Kola, fost internaţional albanez, care a şi jucat la echipa din Elbasan, localitatea în care s-a jucat partida, Ouzounidis l-a trimis în Albania să urmărească meciul dintre Laci şi Podgorica pe un alt secund, Octavian Benga, care nu avea nici pe departe pârghiile şi informaţiile pe care le-ar fi deţinut Bledar Kola.

De altfel, Ouzounidis pregătea superficial şi meciurile din campionat, adversarii fiind prezentaţi sumar, înainte de meci, deşi datele sale despre campionatul din România erau destul de puţine şi cu atât mai mult trebuia să se informeze suplimentar. Un impediment pentru Ouzounidis a fost şi limba. „Unii jucători nu pricep nici în română, cu atât mai puţin ce li se spune într-o engleză stâlcită” au comentat oameni din anturajul echipei din Bănie.

Grecul a avut toate condiţiile, dar echipa juca prost

Faţă de toţi antrenorii care au activat în Bănie în ultimii ani, Marinos Ouzounidis a beneficiat de un lot complet, cu dubluri pe fiecare post, încă de la începutul perioadei de pregătire în vara aceasta. Ca o comparaţie, Mangia a fost nevoit să joace contra lui Leipzig cu debutanţii Baicu şi Mihăilă, în timp ce Papură a jucat 3 tururi în cupele europene şi a fost aproape de al patrulea, deşi avea soluţii gen Briceag, Fortes, Qaka sau Vali Constantin.

În ciuda condiţiilor ireproşabile, de lot, transport (echipa beneficiază de charter aproape la fiecare deplasare), antrenament, cazare, etc, jocul Universităţii Craiova a fost mult sub aşteptări, iar Ouzounidis nu avea explicaţii pentru asta, ci numai pretenţii, el solicitând alte 2-3 transferuri în ultima perioadă.

Cele două trofee, cucerite cu mare noroc

Inclusiv în finala Cupei României au fost mari probleme pentru olteni, Astra, o echipă debusolată, conducând cu 2-1 în prelungiri, numai momentul de mare inspiraţie al lui Nistor întorcând soarta partidei. În Supercupă, Craiova nu a reuşit să tragă niciun şut pe poartă şi avut şansa unui portar, Pigliacelli, inspirat la lovituri de departajare.

Deşi Craiova era printre favoritele la titlu, echipa a dezamăgit crunt în play-off-ul trecut. A luat numai 3 puncte din 18 în duelurile cu Sepsi, Clinceni şi Botoşani şi s-a chinuit cu juniorii celor de la FCSB, scor 1-0.

Dezastrul din Albania a fost prefigurat atât de amicalele din Austria, în care juveţii au etalat un joc penibil, deşi nu aveau presiunea rezultatelor, cât şi de meciul din prima etapă, cu FC Argeş. În ciuda victoriei, piteştenii au avut controlul jocului şi au ratat multe ocazii, în timp ce, în afara golului lui Ivan, oltenii au mai avut o singură şansă de a marca, în prelungiri, prin Cicâldău.

„Inovaţiile” grecului, neinspirate

Cu excepţia lui Andrei Ivan, a cărui formă a fost constant bună, restul jucătorilor importanţi ai Craiovei au înregistrat scăderi de formă evidente de la sosirea lui Ouzounidis, în special internaţionalii Alex Cicâldău şi Nicuşor Bancu. Grecul a oferit impresia că nu cunoaşte bine nici profilul jucătorilor, jucând uneori cu Cicâldău extremă stânga, cu Vlădoiu, atacant dreapta, cu Fedele – decar, iar Bic, Căpăţână sau Baiaram au ajuns să fie folosiţi, pe rând, ca fundaşi dreapta.

De asemenea, Dan Nistor a fost trimis pe postul de vârf de atac într-un amical din Austria. De asemenea, insistenţa de a-l folosi pe Mateiu în primul 11, în ciuda evoluţiilor slabe ale acestuia, este inexplicabilă. La fel de bizară a fost şi trimiterea pe teren a lui Câmpanu, în Albania, deşi nu în cupele europene nu era obligatoriu un under 21, în loc să fie titular Gustavo, care a şi fost cel mai bun jucător al oltenilor în duelul din Conference League.

 

 

Cosmin Staicu / Autor
Aventura în presa sportivă a început-o în 2002, imediat după absolvirea Facultăţii de Istorie, Filologie şi Geografie din cadrul Universităţii din Craiova. În detrimentul unei cariere de cadru didactic, a ales marea pasiune, sportul. Visul de copil, de a fi fotbalist al Universităţii ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
EXCLUSIV | Nu mai e niciun dubiu: Michele Morrone, dat de gol în camera de hotel! Unde a petrecut alături de iubita româncă
EXCLUSIV | Nu mai e niciun dubiu: Michele Morrone, dat de gol în camera de hotel! Unde a petrecut alături…
”Următorul român vândut pe o sumă mare”: 20.000.000 €!
”Următorul român vândut pe o sumă mare”: 20.000.000 €!
Ultimele clipe din viața lui Cosmin, adolescentul care a murit călcat de autobuz în Valea Lupului! Ies la iveală detalii șocante și imagini surprinse de un martor. Ce ar fi făcut băiatul de 17 ani cu câteva minute înainte de tragedie?
Ultimele clipe din viața lui Cosmin, adolescentul care a murit călcat de autobuz în Valea Lupului! Ies la iveală detalii…
Decizia luată de U Cluj în privința lui Alex Chipciu, „veteranul” intrat în ultimele 6 luni de contract
Decizia luată de U Cluj în privința lui Alex Chipciu, „veteranul” intrat în ultimele 6 luni de contract
Andrei Vlad şi-a găsit echipă! Portarul va semna cu o formaţie aflată pe loc de play-off
Andrei Vlad şi-a găsit echipă! Portarul va semna cu o formaţie aflată pe loc de play-off
BOOM | Un nou transfer istoric la FCSB. Nu e Olaru. Fotbalistul lui Becali pleacă şi semnează direct cu un club de TOP din Europa
BOOM | Un nou transfer istoric la FCSB. Nu e Olaru. Fotbalistul lui Becali pleacă şi semnează direct cu un…
Aurel Moldoveanu și-a speriat fanii! Cum arată astăzi artistul, la 64 de ani! Transformare IREALĂ
Aurel Moldoveanu și-a speriat fanii! Cum arată astăzi artistul, la 64 de ani! Transformare IREALĂ
Anamaria Prodan, relaţie SECRETĂ cu un om din fotbal: La orice oră din zi și din noapte, şi din morţi vine!
Anamaria Prodan, relaţie SECRETĂ cu un om din fotbal: La orice oră din zi și din noapte, şi din morţi…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Zilele trecute, soacra și nevasta m-au tocat, când una, când alta....
BANCUL ZILEI. Bulă: - Zilele trecute, soacra și nevasta m-au tocat, când una, când alta....
Momentul în care un avion de mici dimensiuni se prăbușește peste o clădire, în California. Doi morți și mai mulți rănți
Momentul în care un avion de mici dimensiuni se prăbușește peste o clădire, în California. Doi morți și mai mulți…
Anomalie MISTERIOASĂ în câmpul magnetic al Pământului
Anomalie MISTERIOASĂ în câmpul magnetic al Pământului
Lovitura de milioane de euro pe care a dat-o Florin Tănase în afaceri! Ce legătură are Gigi Becali
Lovitura de milioane de euro pe care a dat-o Florin Tănase în afaceri! Ce legătură are Gigi Becali
Prima reacție a lui Alex Bodi, după ce a fost combinat de Revelion cu Iulia Sălăgean. ”Asta e tot ce contează!”
Prima reacție a lui Alex Bodi, după ce a fost combinat de Revelion cu Iulia Sălăgean. ”Asta e tot ce…
România a pierdut o legendă. Toată țara îl plânge pe marele actor și regizor. A fost stea pe scenă și în filme
România a pierdut o legendă. Toată țara îl plânge pe marele actor și regizor. A fost stea pe scenă și…
A murit la 32 de ani! Breaking news! A fost activat planul ROȘU
A murit la 32 de ani! Breaking news! A fost activat planul ROȘU
Doliu în televiziune de Revelion! A murit cel mai iubit prezentator TV
Doliu în televiziune de Revelion! A murit cel mai iubit prezentator TV
Ce s-a întâmplat cu Indiana Jones? Analiză completă a unui joc prost optimizat
Ce s-a întâmplat cu Indiana Jones? Analiză completă a unui joc prost optimizat
Misterele ordonanţei trenuleţ: De ce nu sunt prezentate în nota de fundamentare efectele pe buget cu plus şi minus în detaliu?
Misterele ordonanţei trenuleţ: De ce nu sunt prezentate în nota de fundamentare efectele pe buget cu plus şi minus în…
2025: Cât timp se suspendă permisul pentru depășire pe linia continuă
2025: Cât timp se suspendă permisul pentru depășire pe linia continuă
Ce mesaj neașteptat a transmis Michele Răduță, după finala Chefi la cuțite sezonul 14. Orlando Zaharia a reacționat imediat
Ce mesaj neașteptat a transmis Michele Răduță, după finala Chefi la cuțite sezonul 14. Orlando Zaharia a reacționat imediat
×